ТЕЛЕФОНУЙТЕ НАМ ЩОДЕННО з 8:00 до 20:00

Будівельний фен із регулюванням температури

Промисловий фен розпочав свою історію на початку 19 століття у Німеччині. По суті, його прообразом служив побутовий фен для сушіння волосся. Технічний фен отримав більш високу температуру повітряного потоку та вузьке сопло. Спочатку його використовували для зняття старої фарби із дерев'яних виробів.

Під впливом високої температури шар фарби розм'якшався і його можна було легко зняти металевим шпателем. Раніше для цього використовували паяльну лампу, але це було небезпечно. Сьогодні ж будівельний фен виконує не тільки цю, але й безліч інших функцій. Сучасні будівельні фени комплектуються спеціальними насадками та призначені для виконання різноманітних робіт:

  • Видаляє з поверхні лак і фарбу;Будівельний фен з регулюванням температури
  • Зварює вироби ПВХ, руберойд, лінолеум;
  • Розморожує водопровідні труби;
  • Монтує термозбіжну ізоляцію та плівку;
  • Допомагає згинати пластикові труби;
  • Забирає зайву вологу і висушує поверхні;
  • Приклеює вінілову плівку та багато іншого.

 

Характеристики будівельного фена

Основною характеристикою термофена є температура повітряного потоку. Саме завдяки ній фен виконує свої функції. Для більшості моделей максимальна температура становить 600-650 градусів. Температура промислових фенів може сягати 1000 С градусів.

Продуктивність електрофену характеризується обсягом повітря, що видується феном за одиницю часу. Зазвичай враховується в літрах за хвилину і становить у середньому 600 л/хв.

Потужність будівельного фена показує ступінь навантаження на двигун і нагрівальний елемент. Відповідно, чим вище потужність, тим більш продуктивним виявиться інструмент.

 

Регулювання температури промислового фена

Для виконання різних видів робіт потрібна різна температура, а отже, чим точніше і ширше буде діапазон її регулювання, тим краще. І якщо побутовим моделям досить ступінчастого регулювання, зазвичай два-три ступені, то професійні фени оснащені плавним регулюванням температури, рідше механічним (реостатним), частіше цифровим (електронним). Наявність інформаційного дисплея, на якому вказується поточна температура, швидкість потоку та режим роботи фена, також відрізняють професійну модель від побутової.

Comment form has been disabled.