ТЕЛЕФОНУЙТЕ НАМ ЩОДЕННО з 8:00 до 20:00

Який мережевий шуруповерт вибрати

Щоб зрозуміти який мережевий шуруповерт вибрати, необхідно краще розуміти його технічні характеристики та основні функції. Після цього ви зможете зупинити ваш вибір і купити шуруповерт з живленням від мережі, що краще відповідає вашим запитам та завданням.

Мережевий шуруповерт є одним із основних атрибутів будь-якого майстра. Спектр його застосування досить широкий. Розглянемо основні характеристики мережевих шуруповертів та на що потрібно краще звертати увагу при покупці.

 

 

Потужність мережевого шуруповерта

Споживана потужність мережевого шуруповерта не відображає продуктивність інструменту і не завжди, чим вища ця характеристика, тим краще. Висока потужність швидше характеризує професійні інструменти, а у побутового шуруповерта оптимальною є 500-600 Вт. Зверніть увагу, що двигуни постійного струму споживають значно менше, ніж електродвигуни змінного струму, при однаковій продуктивності.

 

Обертаючий момент

Означає ступінь зусилля, з яким інструмент може закручувати шурупи в робочу поверхню. Регулювання крутного моменту проводиться ступінчасто за допомогою кільця з відповідним маркуванням. Чим вище момент, що крутить, тим більш довгий шуруп можна закрутити в більш тверду поверхню. У побутових моделей ця характеристика сягає 20 Нм, у професійних до 45 Нм. У ударних мережевих шуруповертів з імпульсним режимом момент, що крутить, може становити до 150 Нм. У цьому випадку на шуруп або гайку впливають серією імпульсів, що крутять, що дозволяє комфортно працювати зі старими і іржавими метизами.

 

Швидкість обертання

Регулювання швидкості мережевого шуруповерта
Як розумієте, ця характеристика не є важливою, тому що шуруповерт ви все одно працюватимете швидше, ніж викруткою. І вам буде все одно, закручувати шурупи на швидкості 350 оборотів на хвилину або 750. Але якщо плануєте вибрати мережевий шуруповерт як дриль, то чим вища швидкість обертання, тим зручніше буде свердлити. Для моделей з двошвидкісним редуктором швидкість обертання може сягати 1500 об/хв.
Ця функція стане вам у нагоді тільки якщо будете використовувати мережевий шуруповерт в якості дриля. Відповідно на першій швидкості закручуєте шурупи, на другій свердлите. Пам'ятайте про те, що на відміну від дриля, патрон шуруповерта має невеликий люфт і вам не досягти ідеально рівного свердління за його допомогою. Зазвичай перемикач розташований у верхній частині корпусу і має два положення: перша та друга швидкість.
У більшості моделей регулювання швидкості обертання шпинделя вбудоване в кнопку пуск і залежить від ступеня натискання. Чим сильніше натискаєте кнопку, тим швидше обертається редуктор. Іноді в кнопку включення вбудовують обмежувач максимальних обертів як коліщатка. Обертаючи його за або проти годинникової стрілки, можна збільшити або зменшити максимальну швидкість обертання.

 

Який патрон вибрати

Мережеві шуруповерти оснащуються кількома типами патронів:

Тип патрона мережевого шуруповерта

  • Самозатискний кулачковий є найпоширенішим у мережевих шуруповертах. Для встановлення оснастки необхідно затиснути його однією рукою, другою натиснути кнопку включення, дочекатися розкриття кулачків, вставити біту, переключити кнопку реверсу в зворотний режим і знову натиснути кнопку включення. Самозатискний кулачковий патрон є універсальним, т.к. затискає оснастку з будь-яким хвостовиком. Хороший варіант для побутового використання.
  • Шестигранний використовується у професійних мережевих шуруповертах. Часто йде в комплекті із обмежувачем глибини закручування. Оснащується магнітним тримачем та стопорним кільцем, які утримує оснащення в патроні. Оснащення в такому патроні змінюється одним рухом руки. Для свердління використовуються свердла із шестигранним хвостовиком із вирізом під стопорне кільце.

 

Реверс дротового шуруповерта

Перемикач реверсу в мережевому шуруповерті
Реверс дозволяє редуктору шуруповерта змінювати напрямок обертання. У всіх мережевих шуруповертів ця фукція працює однаково. Звертати увагу потрібно лише на форму перемикача. Є два варіанти: двостороння кнопка, вмонтована в корпус над кнопкою включення, та гойдалка-перемикач, вбудована у верхню частину кнопки. Перший варіант суттєво надійніший і тому кращий, тому що механічні пошкодження при поломці не є гарантійним випадком при сервісному обслуговуванні.

 

Який корпус кращий

Який корпус мережевого шуруповерта краще вибрати. Усього існує три різновиди. Рекомендуємо перед покупкою потримати в руках шуруповерти з різними корпусами і визначити який найкраще виглядає саме вам. Розглянемо докладніше кожен із них:
Корпус мережевого шуруповерта

  1. Класичний корпус дриля-шуруповерта. Ознака професійної моделі. Існує можливість знизу притримувати інструмент другою рукою при тривалій роботі.
  2. Пістолетний корпус. Найпоширеніший корпус побутового мережевого шуруповерта. У такому корпусі часто двигун безпосередньо з'єднаний із патроном.
  3. Т-подібний корпус. Основна ручка зміщена до центру інструменту. Зроблено це для рівномірного розподілу ваги мережевого шуруповерта. Вважається, що у такому разі шуруповерт краще відбалансований і рука менше втомлюється під час роботи.

Тепер ви можете вибрати хороший мережевий шуруповерт під свої потреби. Перед тим як купити дротяний шуруповерт рекомендуємо "приміряти" на себе кілька моделей і уважно вивчити їх характеристики.

 

Comment form has been disabled.